latinica  ћирилица
07/06/2019 |  10:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Црногорском функционеру стигло пријетеће писмо из Србије

Црногорска полиција испитује све оконости у вези са пријетећим писмом, које је посланик владајуће ДПС Миодраг Вуковић, добио наводно из Београда, пише "Дан".
Миодраг Вуковић -
Миодраг Вуковић

Вуковић је том подгоричком листу рекао да је о писму дао изјаву полицији, која га је информисала да се испитују све околности и да је о свему обавијештен и Интерпол, пренијела је РТЦГ.

Он тврди да у писму пише да је "извјесна особа из главног града Србије ангажовала банду у Новој Вароши чији чланови треба да пређу црногорску границу и повриједе њега и чланове његове породице".

- Нисам уплашен, али јесам заиста забринут. Током разговора са полицијским службеницима заједно смо констатовали да је враг однио шалу. Познати су моји ставови и оцјене о процесима у земљи и региону, у парламенту сам 30 година и није први пут да се атакује на мене - казао је Вуковић.

Писмо је, каже, добио на адресу парламента и да је генерални секретар одмах о свему информисао полицију.

У међувремену је утврђено да фирма и лице који се наводи као потписник тог писма не постоје, а испитује се све у вези са именима особа која су наводно из Нове Вароши.

- Ми живимо у времену радикализације политичких прилика, гдје се неријетко јављају појединци на све спремни, наводно под фирмом одбране неких вриједности и политичких ставова. Логично је бити забринут - рекао је Вуковић.

Напоменуо је и да је већ 20 година колумниста београдског “Сведока“ и да су зато његови политички познати и у Србији.