latinica  ћирилица
07/06/2019 |  10:43 ⇒ 10:49 | Аутор: СРНА

Пореска управа пустила у рад "e-ПУРС" апликацију

Пореска управа Републике Српске пустила је у рад "андроид" мобилну "e-ПУРС" апликацију и на тај начин омогућила пореским обвезницима да мобилним уређајем на врло једноставан и брз начин приступе својим пореским евиденцијама.
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

Ова нова електронска услуга уведена је са циљем даље модернизације пословања Пореске управе и унапређења услуга пореским обвезницима.

Мобилни уређаји су у Српској преузели примат од рачунара због ефикасности кориштења електронских сервиса, а с обзиром на то и очекивања корисника мобилних уређаја су таква да од свих давалаца услуга очекују да своје пословање преусмјере на мобилне апликације, што је Пореска управа Српске у овом конкретном случају и учинила, саопштено је из Пореске управе.

Овом новом услугом Пореска управа је омогућила свим пореским обвезницима који су регистровани у систему "Електронске услуге" да могу имати благовремени увид у своје пореске евиденције.

Кориштењем ове мобилне апликације порески обвезници могу да прегледају своје пореске евиденције и добију потребне инструкције како и када да изврше своје обавезе и уплате, затим да имају јасан увид у историју својих запослења, али и да једноставно дођу до информације о својим пријављеним платама.

Кориштење и преузимање ове апликације Пореске управе је у потпуности бесплатно, а апликација се може преузети са "гугл продавнице" уписом назива апликације - "е-ПУРС".

Апликација се може преузети и скенирањем дате бар код ознаке.

Предуслов за кориштење ове апликације је регистрација на систем "Електронских услуга" која се обавља на шалтеру Пореске управе подношењем захтјева који се налази на сајту ове управе eusluge.poreskaupravars.org.