latinica  ћирилица
07/06/2019 |  11:11 ⇒ 11:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Дефинитивни распад Живог зида - и Буњац напустио странку

Бранимир Буњац је још један посланик опозиционе странке Живи зид, која је према истраживањима јавног мњења у Хрватској постајала све перспективнија, који је напустио ту странку.
Бранимир Буњац - Фото: Screenshot
Бранимир БуњацФото: Screenshot

Буњац је о напуштању Живог зида обавестио новинаре на конференцији за новинаре.

Јуче је странку напустио званично посланик Иван Пернар.

- Када сам видио да најоданији напуштају Живи зид, преторијанци, људи који су потрошили дане и дане, кад сам видио да ти људи одлазе из странке, било је јасно да ту нема мјеста за идеалисте, па ни за мене - рекао је Буњац.

Буњац и Пернар су наустили странку након сукоба који се унутар те политичке опције избио због једног освојеног мандата на недавним изборима за Европски парламент.

Буњац и Пернар су за сукоб оптужили Владимиру Палфи, иначе, супругу лидера те странке Ивана Вилибора Синчића, за коју су рекли да води главну ријеч.

Буњац није искључио могућност даљег политичког ангажовања, али није прецизирао да ли ће то бити заједно са Пернаром.

Пернар је јуче најавио да ће формирати нову политичку опцију која ће имати исту политику као Живи зид.

Буњац је рекао да се Живи зид није распао због њега, те додао да он нема мандат.

“Синчић има мандат. Палфи има мандат. Ја немам апсолутно ништа. С Палфи нема договора“, рекао је Буњац и додао да мисли да ће Палфи активирати свој мандат, након чега би он остао без посланичког мандата.

“Још осам дана формално јесам саборски заступник. Онда се враћам на своје место у основној школи“, рекао је Буњац, пренели су хрватски медији.