latinica  ћирилица
07/06/2019 |  12:41 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Жена која је узвикивала "нацистички олошу" Трамповом присталици, дала отказ под притиском петиције (ФОТО)

Посјета Доналда Трампа Уједињеном Краљевству била је повод за протесте Британца који се противе политици америчког предсједника. Феминисткиња која је увикивала "нацистички олошу" старијем човјеку, присталици Доналда Трампа, напустила је посао у након што је потписана петиција да јој се да отказ.

Међу десетинама хиљада демонстраната у Лондону нашло и неколико храбријих Трампових присталица. Један од њих био је и просиједи старији мушкарац који се није баш најбоље провео у друштву људи које је назвао "љевичарима".

Иако је тврдио да својим појављивањем на протесту једноставно штити демократију, противници Трампове политике то нису тако видјели. Штавише, дотични се господин нашао на мети више љутитих протестаната па су тако према њему прво полетјеле увреде, потом и милкшејк, а када је кренуло нагуравање морала је интервенисати и полиција.

Међу протестанатима који су с нарочитим жаром навалили на Трамповог присталицу била је и Шобан Приџент из Лондона.

Убрзо након што је идентификована, Приџентова је себе описала као "луду даму" и извинила се на друштвеним мрежама прије него што је избрисала све своје рачуне. Међутим, неколико сати прије извињења, она је објавила поруке о Трамповим навијачима.

Након што се испоставило да ради за Националну здравствену службу (ХНС), покренута је петиција која је тражила од њеног послодавца да је отпусти. Петицијом је прикушљено више од 3.000 потписа, али је на крају била непотребна. Портпарол лондонске болнице Универзитетског колеџа изјавио је у четвртак да је Приџентова прекинула уговор са болницом, јер, како је навела, "не жели да НХС трпи било какву негативну пажњу".