X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
07/06/2019 |  13:19 ⇒ 13:22 | Извор: СРНА

Пашалић: Биће одобрени сви захтјеви за набавку трактора и механизације

Намјера Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске јесте да сви захтјеви за суфинансирање набавке трактора и механизације буду одобрени и исплаћени, рекао је данас ресорни министар Борис Пашалић представницима републичких удружења пољопривредника.
Борис Пашалић - Фото: СРНА
Борис ПашалићФото: СРНА

- С обзиром на то да је владао велики интерес међу пољопривредницима, а у жељи да Министарство изађе свима у сусрет, одлучено је да се средства из аграрног буџета прерасподијеле и да се прихвате сви захтјеви пристигли за механизацију, што је данас наишло на једногласну подршку представника удружења пољопривредника, на састанку са министром Пашалићем и његовим сарадницима у Министарству - саопштено је из ресорног министартства.

Из Министарства подсјећају да је Агенција за аграрна плаћања Републике Српске објавила јавни позив за капиталне инвестиције у пољопривреди, који је затворен 23. маја, на којем су се пољопривредници могли пријавити и за суфинансирање набавке трактора и тракторских прикључака, односно механизације у пољопривреди, а по Правилнику о капиталним инвестицијама Министарство суфинансира 30 до 35 одсто уложених средстава у набавку механизације.

Министарство је, осим тога, упознало пољопривреднике да се кроз процес оцјењивања захтјева и континуирану комуникацију са пољопривредницима дошло до сазнања да се појавио један број лица која су покушала изнудити новчану накнаду од пољопривредника како би им наводно обезбиједили добијање средстава по основу јавног позива за капиталне инвестиције.

- Министарство истиче да су одлуком да се прихвате сви захтјеви, самим тим сваки од оваквих покушаја постали безуспјешни, да су незаконити и да пољопривредници сва оваква сазнања требају пријавити Министарству унутрашњих послова Републике Српске - наводи се у саопштењу.