latinica  ћирилица
08/06/2019 |  11:37 ⇒ 15:26 | Аутор: РТРС

Киша прекинула меч у петом сету код предности Тима

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић и Аустријанац Доминик Тим наставили су полуфинални окршај Ролан Гароса прекинут јуче због јаке кише. Овај меч можете пратити у директном преносу на РТРС.
Киша на Ролан Гаросу (фото: Twitter @lesoir) -
Киша на Ролан Гаросу (фото: Twitter @lesoir)

Новак Ђоковић (2) 2 6 5 7 1 

Доминик Тим (2) 6 3 7 5 4

Поново прекид због кише! На Новаковом сервису на изједначење пљусак је прекинуо дуел. Тим је имао брејк лопту да дефинитивно преломи меч, али Ђоковић се извукао...

Потврђује Тим брејк. Аустријанац на два гема од финала....

И тако то обично буде, када не искористиш своју прилику, противник те одмах казни! Брејк Тима за водство од 3:1 у одлучујућем петом сету. Поново је мрежа била савезник Тима, по ко зна који пут у овом мечу....

Брејк прилика и излазак на мрежу остали су неискоришћени! Штета велика, јер по први пут у мечу Ђоковић би имао предност на својој страни. Овако Тим "чупа" изузетно важан гем. 

Тежак гем Ђоковића, али успио је! Послије осам минута борбе на свој сервис, долази до изједначења. 

Тим веома сигурно улази у пети одлучујући сет. Има почетно водство. 

Играће се пети сет! Браво Новаче, још једном је српски ас показао да је све у глави. Вратио се из мртвих, и сада је моментум на његовој страни. 

Брејк! Од гема до провалије до гема за потпуни повратак у меч! То је Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, који се на Ролан Гаросу бори да постане можда и најбољи у историји овог спорта. 

Ипак, челични живци доносе Новаку гем! Поново на почетку 5:5 је....

Тим је на један гем од меча! Помало нестварно звучи, али је тако. Има ли Ђоковић снаге да извуче овај меч? 

Враћа Тим брејк! Поново смо на почетку, али психолошка предност иде на страну Ђоковићевог ривала. 

Осваја Тим свој сервис, иако је Новак имао 0:15 и 15:30, са двије неприсиљене грешке олако је препустио гем Аустријанцу. 

Какав гем Ђоковића! Без изгубљеног поена, и са три винера долази до предности 4:2......Смијеши нам се пети сет.

Брејк на брејк! Враћа најбољи тенисер планете предност на своју страну. Сада је потребна мирна глава да би се коначно потврдио тај брејк.

Нажалост, Тим одмах прави рибрејк! Поново је мрежа била савезник Доминика, који користи трећу брејк лоптицу за поравнање у четвртом сету. 

Да, да, да....Брејк је ту! Добра игра Новака, сигурнији је био на мрежи и први долази до предности у четвртом сету. 

Ђоковић без проблема осваја свој сервис гем. Да ли је дошло вријеме за напад на сервис Тима.....

Први гем на старту четвртог сета припада Тиму, за чији разорни форхенд Ђоковић за сада нема одговора. 

Невјероватно колико је прилика Ђоковић пропустио да дође до тајбрека. Истина, имао је и Тим четири сет лопте, али највише захваљујући грешкама Новака, поготово непотребним изласцима на мрежу. 

 

Први гем Тима који је добио нешто лакше откако је меч настављен. Новак поново сервира за останак у трећем сету и за тајбрек. 

Ново изједначење! Евидентно је да Новак много лакше осваја своје гемове од Аустријанца. 

Имао је Новак двије брејк прилике, али Тим се овај пут извукао. Могао је Ђоковић у потпуности да преокрене меч на свој млин, овако сада сервира за опстанак у трећем сету. 

Ево Новака потпуно у игри! Сада је 4:4, неколико сјајних поена на обје стране, али српски ас је за нијансу био бољи. 

Ево брејка! Враћа се Ђоковић потпуно у игру. Много боље је ушао у меч за разлику од јучашњег дана......

Добар гем Новака. Лако смањује на 2:4. 

Штета! Имао је Ђоковић брејк лопту да се потпуно врати у меч, али Тим је сјајним сервисима и прије свега форхендом спасио почетни сервис, и отишао на 4:1. 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Меч је прекинут у петак предвече због невремена и најаве кише, при резултату 1:1 у сетовима и вођству Тима од 3:1 у трећем дијелу игре.

Побједника овог меча сутра у финалу чека Шпанац Рафаел Надала, који је јуче био бољи од Швајцарца Роџера Федерера у три сета.

Дуел Новака и Тима обиљежио је јак вјетар и повремена киша. Такви услови на крају су постали превелики проблем организаторима и играчима, па је донесена одлука да се меч помјери за данас.

Репортерка Еуроспорта Барбара Шет првобитно је неодговорно пренијела информацију да је Новак Ђоковић напустио комплекс Ролан Гароса прије него што су организатори донијели одлуку да одложе дуел, а директор турнира Ги Форже је недуго затим то и званично демантовао.

Новаков изгубљен први сет у полуфиналу први је такав вид неуспјеха на цијелом турниру. У међусобним сусретима српски тенисер има предност од 6-2.

Уколико Ђоковић тријумфује у Паризу, по други пут ће бити истовремени власник сва четири Гренд слема на Туру и освојити такозвани "Ђокер слем".

Ролан Гарос се игра за укупни наградни фонд од 42,661 милиона евра.

Овај меч, као и финала у обје конкуренције можете пратити у директним преносима на РТРС.