latinica  ћирилица
08/06/2019 |  15:59 | Аутор: СРНА

Права Црна Гора: Одлука Тумбаковића освјетлала образ Црној Гори

Права Црна Гора саопштила је да је одлука дојучерашњег селектора фудбалске репрезентације Црне Горе Љубише Тумбаковића и репрезентативаца Мирка Иванића и Филипа Стојковића да не учествују у мечу са селекцијом такозваног независног Косова освјетлала образ Црној Гори.

- Тумбаковић је по ко зна који пут показао да је господин и на терену, али и ван терена. Неке ствари у животу, попут образа човјека, па и образа цијеле државе - немају цијену - наводи се у саопштењу.

Из Праве Црне Горе су саопштили да је одлука Тумбаковића да не предводи црногорску репрезентацију на синоћњем мечу била одлука која је освјетлала образ народу.

Из ове странке поручују да никад неће пристати на "историјску неправду свјетских размјера" каква је независно Косово.

Извршни одбор Фудбалског савеза Црне Горе смијенио је селектора Љубишу Тумбаковића, након што је одбио да води екипу на квалификационој утакмици за Европско првенство против селекције самопроглашеног Косова.

Фудбалски савез саопштио је да овакав потез Тумбаковића представља "непријатно изненађење и кршење професионалних обавеза дефинисаних уговором", те да је одлука о његовој смјени донесена једногласно.

Меч против самопроглашеног Косова одбили су да играју и репрезентативци Црне Горе Мирко Иванић и Филип Стојковић, који играју за Црвену звезду.