latinica  ћирилица
08/06/2019 |  18:06 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

Код Гацка спријечено кријумчарење 10 килограма марихуане

Припадници требињске Јединице граничне полиције и Полицијске управе Требиње спријечили су на подручју Гацка кријумчарење 10 килограма марихуане, која је пронађена током контроле возила "пасат" црногорских регистарских ознака.
Полиција Требиње - Фото: РТРС
Полиција ТребињеФото: РТРС

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да је аутомобил контролисан синоћ на споредном путу из Равног према Гацку, те да је возач "пасата", црногорски држављанин чији су иницијали А.А. /34/, побјегао у правцу Црне Горе непрегледним кршовитим тереном.

Прегледом "пасата" службеници су открили 12 пакета опојне дроге испод сједишта, у подвозју и у браницима, због чега ће припадници Јединице граничне полиције Требиње поднијети Тужилаштву БиХ извјештај против држављанина Црне Горе због неовлаштеног промета опојним дрогама.

- Опојна дрога, возило, два мобилна телефона и други предмети биће предати Суду БиХ. Активност на споредном путу из Равног према Гацку, током које је спријечено кријумчарење наркотика, резултат је заједничког рада службеника Граничне полиције БиХ и МУП-а Републике Српске - наведено је у саопштењу.

Из Граничне полиције БиХ поручују да на истоку и сјевероистоку БиХ имају подршку 124 службеника из Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Агенције за истраге и заштиту БиХ и МУП-а Републике Српске, који су у координацији припадника Граничне полиције БиХ ангажовани у надзору граничног појаса с циљем спречавања илегалних миграција.