latinica  ћирилица
08/06/2019 |  21:20 ⇒ 21:21 | Аутор: СРНА

Возачу камиона одређен једномјесечни затвор

Жупанијски суд у Сиску одредио је једномјесечни затвор возачу камиона Иви Филиповићу, који је на одморишту ауто-пута код Новске изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинуле двије дјевојчице, а двије жене су тешко повријеђене.
Несрећа код Окучана - Фото: vecernji.hr
Несрећа код ОкучанаФото: vecernji.hr

Суд је мјеру истражног затвора одредио на приједлог тужилаштва због кривичног дјела изазивања саобраћајне несреће у саобраћају, за шта је предвиђена казна од три до 15 година затвора.

Хрватски медији преносе да је Филиповић поријеклом из Тузле, да има 40 година искуства као професионални возач, те да је возио за предузеће "Марин промет".

Из Полицијске управе сисачко-мославачке саопштили су да се тешка саобраћајна несрећа догодила јуче када је возач камиона, загребачке регистрације, ушао на одмориште ауто-пута неприлагођеном брзином и ударио у аутомобил загребачких регистарских ознака.

Камион се потом наставио даље кретати кроз простор бензинске пумпе, гдје је налетио на 26-годишњу и 28-годишњу жену, које су од силине ударца тешко повријеђене, након чега је ударио у двије 14-годишњакиње, које су преминуле.

Теретно возило је потом ударило у паркирани аутомобил регистрација БиХ и слетјело на травнату површину, гдје се зауставило.