latinica  ћирилица
09/06/2019 |  08:47 ⇒ 10:41 | Аутор: РТРС

Златни јубилеј - 50 година матуре под "будним" оком разреднице

Ученици бањалучке Економске школе из генерације '69, су обиљежили 50 година матуре.

Прослава матуре велика је ствар, свака сљедећа годишњица буди најљепше школске успомене, али обиљежавање 50 година матуре заиста је нешто посебно. Још ако је присутна и разредница...

Генерација 65 / 69. Економске школе у Бањалуци заиста може да буде поносна што се окупила у толиком броју. Нису заборавили ни школске другове, који из објективних разлога нису могли да им се придруже. Уз велику радост, због поновног виђења, неки сусрети ипак су измамили и сузе, због сазнања да нису заборављени.

Иако је прошло 50 година од када су сједили у школским клупама, још памте бројне анегдоте из тих дана. Оне су и сада одличан повод за смијех, али наравно, нису све за јавност.

Ситни несташлуци лако се опраштају и из ове перспективе изгледају потпуно безазлено. Оно што остаје у сјећању увијек су добре ствари.

Много другачије се тад живјело и размишљало, али оно што посебно истичу јесте да су се тада ауторитети заиста цијенили и поштовали.Свјесни су да се дани младости не могу вратити и не жале за њима. Оно што је најважније је да не дозвољавају лијепим успоменама и дугогодишњим пријатељствима да изблиједе.

Срећни што су дочекали 50. годишњицу матуре, пожељели су и млађим генерацијама да осјете ту радост.