latinica  ћирилица
09/06/2019 |  15:46 ⇒ 21:54 | Аутор: СРНА

Василију Вујичићу злато на Балканском првенству

Члан зворничког Џудо клуба Српски соко Василије Вујичић освојио је златну медаљу на Балканском џудо првенству за јуниоре, које је данас завршено у Зворнику.
Василије Вујичић на трону - Фото: СРНА
Василије Вујичић на тронуФото: СРНА

Из овог клуба треће мјесто на првенству освојила је и Теодора Божовић у категорији до 70 килограма.

Када је ријеч о репрезентацијама, прво мјесто освојила је румунска, друго репрезентација БиХ, а треће Турска.

Вујичић је рекао да је имао три борбе са представницима Румуније, Црне Горе и БиХ, те да су прве двије биле рутинске, али да је у трећој борби противник приредио изненађења која је пребродио и освојио злато.

Он је подсјетио да му је ово друга златна медаља освојена на Балканском џудо првенству.

Божовићева је рекла да је имала четири борбе од којих је једну добила у дуелу са представницом Турске, што јој је донијело бронзану медаљу.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић изразио је велико задовољство постигнутим резултатима домаћих спортиста, али и свеукупном организацојом током дводневног трајања Балканског џудо првенства.

На дводневном Балканском првенству у џудоу за јуниоре учествовало је око 300 џудиста из БиХ, Сјеверне Македоније, Албаније, Грчке, Турске, Бугарске, Румуније и Црне Горе.

Такмичење је одржано под покровитељством града у организацији Џудо клуба Српски соко.

Предсједник зворничког џудо клуба Драган Божовић истакао је да је општа констатација балканске Џудо асоцијације да је организација овогодишњег Балканског џудо првенства у Зворнику добила високу оцјену, што је успјех и за овај град али и за Републику Српску и БиХ.