latinica  ћирилица
09/06/2019 |  19:00 ⇒ 10/06/2019 | 08:44 | Аутор: СРНА

Афера у режији ОБА БиХ

Случај "Поткивање", кога медији у Федерацији БиХ сласно називају афером, а у којој се на тапету нашао предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ, Србин у Сарајеву, Милан Тегелтија, за наводне коруптивне радње и трговање истрагама, осмишљена је у Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ, потврдио је порталу Инфосрпска извор из западних дипоматских кругова у Сарајеву.
ОБА БиХ - Фото: РТРС
ОБА БиХФото: РТРС

- Задатак да причу о наводној коруптивности Милана Тегелтије медијски презентује јавности и јавност у БиХ убиједи у ову обавјештајну превару добио је главни медијски манипулатор Обавјештајно-безбједносне агенције Авдо Авдић путем портала Журнал инфо, неслужбеног гласила ове агенције - потврдио је извор Инфосрпске.

Дипломатски извори овог портала наводе да је "Авдић на сталној директној линији са директором ОБА Османом Мехмедагићем Осмицом, а у Бањалуци са начелником Одјељења за супростављање организованом криминалу у центру ОБА Бањалука, Сандром Кочићем.

- У потрази за неком јаком причом и спином који би у други план ставио тему године - да овако немогућа државна заједница БиХ ни осам мјесеци послије избора нема формиран Савјет министара, за шта су у већем дијелу Европе схватили да одговорност сноси СДА и бошњачки политичари, што и те како фрустрира Бакира Изетбеговића - појавио се случај "Поткивање" гдје би требало дискредитовати Тегелтију и тиме причу о неформирању власти гурнути под тепих - истиче се у тексту.

Портал Инфосрпска наводи да је и кренула прича на сва звона, све са игроказом, коњем из Бањалуке који је дошао пред ОХР у Сарајево, тражећи од високог представника да "одсјече главу Тегелтији", јер не може државна заједница БиХ функционисати ако се то не уради.

- Да са Тегелтијом не можемо у Европу, а са Инцком можемо, потврдили су и момци из бањалучког коњевођачког удружења Рестарт који за своје пошалице добијају 2.000 евра мјесечно од својих страних ментора, који припомажу и Авду Авдића и многе друге, а са идејама и ОБА БиХ - наглашава се у тексту.

- Нека Тегелтија падне, онда ће БиХ да крене, а то што немамо власти не треба да маримо. Важно је да је ОБА ту и да нам, захваљујући њој, никад није досадно - закључује се у тексту.