latinica  ћирилица
10/06/2019 |  07:59 | Аутор: СРНА

Одрон на правцу Бањалука-Црна Ријека

На магистралном путу Бањалука-Црна Ријека, у мјесту Сурјан, саобраћај се одвија отежано, једном траком, због одрона на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

На осталим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија несметано, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Видљивост је, због магле, смањена на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове.

Због санације клизишта, на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна опрезнија вожња и поштивање саобраћајне сигнализације.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња" измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Саобраћај је због покретања клизишта, потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град.

С циљем промоције немоторизованог саобраћаја у Бањалуци ће до поноћи бити обустављен саобраћај у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Марије Бурсаћ до Трга српских владара.

Саобраћај је забрањен свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, те у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци, осим возилима станара.

Због изградње Источног транзита, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице Патријарха Арсенија Чарнојевића.

Због радова у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, формирају се дуже колоне у оба смјера.

Саобраћај за теретна возила и аутобусе забрањен је на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.