latinica  ћирилица
10/06/2019 |  11:07 | Аутор: СРНА

МУП - професионално реализовани задаци

Министарство унурашњих послова Републике Српске све послове и задатке реализовало је на професионалан и коректан начин, у интересу безбједности грађана и њихове имовине упркос огромном притиску и нападу одређених група и појединаца, наводи се у информацију о стању безбједности у Српској у 2018. и прва четири мјесеца ове године.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

У информацији, коју би сутра требало да разматра Народна скупштина Републике Српске, истиче се да је стање безбједности у Српској задовољавајуће.

- МУП Републике Српске континуирано спроводи појачане активности на праћењу уласка и проналаску илегалних миграната и њиховој предаји надлежним органима, те спречавању и откривању кријумчарења лица, као и кривичних дјела која чине мигранти. Тренутно, безбједносна ситуација на територији Републике Српске је под контролом и задовољавајућа је - наводи се у информацији.

На основу статистичких показатеља, те предузетих оперативних и превентивних мјера и радњи стање у области криминалитета у Републици Српској је задовољавајуће, као и безбједносна ситуација са аспекта пријетњи извођења терористичких напада.

Поређењем показатеља безбједности саобраћаја у 2018. години са показатељима у посљедњих десет година, може се оцијенити да је стање безбједности у саобраћају повољно.

Општа безбједност повратника у Републику Српску, као и њихове имовине је на задовољавајућем нивоу.

Дио сутрашње сједнице Народне скупштине, на којој би требало да буде разматрана наведена информација, биће затворен за јавност.