latinica  ћирилица
10/06/2019 |  11:15 ⇒ 11:36 | Аутор: СРНА

Шеранић - Нарајан о успостављању модела центара за рани раст и развој

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић раговарао је данас током опроштајног састанка са представницом УНИЦЕФ-а у БиХ Гитом Нарајан о програму раног раста и развоја и могућностима успостављања модела центара за раст и развој у оквиру примарне здравствене заштите.
Ален Шеранић са Гитом Нарајан - Фото: СРНА
Ален Шеранић са Гитом НарајанФото: СРНА

- Изазов са којим се и даље суочавамо јесте проблем обима имунизације, а једна од кључних карика јесу педијатријске службе и директна комуникација са родитељима, којима треба одговорити на питања, охрабрити их и понудити на доказима засноване информације о добробити вакцинације - рекао је Шеранић.

Он је навео да је на састанку било ријечи и о могућности да на медицинским факултетима и школама буде уведен изборни предмет о вјештини комуницирања, саопштено је из ресорног министарства.

Шеранић и Нарајани сумирали су до сада постигнуте резултате у заједничким пројектима

У саопштењу је наведено да је кроз дугогодишњу сарадњу урађено много на унапређењу здравља најмлађе популације, промоцији имунизације, развоју хранитељства, трасформацији установа за збрињавање дјеце, јачању капацитета центара за социјални рад, раном расту и развоју дјеце, као и унапређењу исхране дјеце и дојења.