latinica  ћирилица
10/06/2019 |  11:48 | Аутор: srpskainfo.com

Потез Фетела о којем сви причају (ВИДЕО)

Одлука судија на Великој награди Канаде да казне Себастијана Фетела са пет секунди због блокирања Луиса Хамилтона изазвала је бројне полемике.

Италијански тим је најавио жалбу, а већина бивших возача се слаже да је казна престрога и да се све десило у току трке, те да Фетел није могао другачије да реагује.

Потез о којем се додатно прича је реакција њемачког возача након трке. Он је тада узео таблу са бројем два и ставио је испред Хамилтона, јасно показујући да је он први прошао кроз циљ.

 

О одлуци судија се расправља међу свим љубитељима формуле 1. Тако је Марк Вебер истакао да је одлука лоша.

- Судије очито никад нису биле на стази и не знају како се болиди понашају кад промашиш стазу. Чини ми се да они као да никад нису ни гледали трке - истакао је Вебер.

Фетел је био огорчен јер је настојао да објасни да је у једном тренутку излетио са стазе, да је покупио траву и онда успио једва да се врати на стазу и не удари у зид. Нијемац је поручио навијачима да се не љуте на Луиса Хамилтона. Британац је тренутно први у пласману са 162 бода, док га слиједи тимски колега Валтери Ботас са 133, а трећи је управо Фетел са 100 поена.