X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
10/06/2019 |  13:54 | Извор: sputniknews.com

Преминуо Србин претучен у Ријеци

Истакнути члан српске заједнице, потпредсједник ВСНМ Града Кастав и дугогодишњи члан СДСС-а Радоје Петковић изгубио је битку за живот и подлегао повредама добијеним у бруталном нападу у Вишкову, објављено је на Фејсбук страници Вијећа српске националне мањине Приморско-горанске жупаније.
Радоје Петковић (фото: Facebook / Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko goranske županije) -
Радоје Петковић (фото: Facebook / Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko goranske županije)

Грађевински предузетник брутално је претучен крајем априла испред једног кафића на подручју општине Вишково, а задњих неколико недјеља био је у коми у КБЦ Ријека, а прогнозе су биле лоше.

Нападач Илија Главић (49) је у истражном затвору, а Општинско државно тужилаштво у Ријеци потврдило је за Јутарњи лист да га истражује због основане сумње да је починио кривично дјело наношење тешких тјелесних повреда.

Међутим, за сада у Тужилаштву не одговарају да истрага иде у смјеру тога да је Петковића напао због националне припадности.

Сумња да је напад био мотивисан националном нетрпељивошћу појавила се након што је откривено да се Илија Главић налази на попису осумњичених за ратне злочине на подручју Републике Српске, који је издао Центар за истраживање ратних злочина и тражење несталих Републике Српске.

Напад на Петковића догодио се 24. априла на паркиралишту поред кафића у Ступарима на подручју општине Вишково.

Према информацијама којима располаже Тужилаштво, Главић је Петковића сустигао и повукао руком према себи и задао му ударац шаком у лице. Када је Петковић почео да пада, Главић га је придигао и поновио ударац од којег је жртва пала на тло.

Након што је успио да се подигне, насилник је поново кренуо према њему и задао му још један ударац шаком у лице.

Петковић је тада пао, оставши без свијести, али је Главић наставио да га туче.