latinica  ћирилица
10/06/2019 |  14:47 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Бранкица Михајловић - један од најбољих амбасадора Српске

Прослављеној одбојкашици Бранкици Михајловић, која игра за репрезнтацију Србије, данас је у родном граду Брчком, уручено рјешење о држављанству Републике Српске. Рјешење је уручила министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић.

Град Брчко, синоним је града одбојке. Већ пет деценија брачнски паркет изњедрава и репрезентативце и репрезентатвике. Бисер међу њима је и Бранкица Михајловић, којој је данас уручено држављанство Републике Српске.

- Мени је изузетна част што имам ентитеско држвљанство Републике Српске. Иако сам грађанин БиХ, стицајем околности играм за репезентацију Србије. Рођена сам у Брчком. Искористила бих ову прилику да пошаљем поруку љубави. Желим да ширим љубав према свима и надам се да то сви разумију рекла је Бранкица

Министар Лејла Решић је Михајловићевој уручила цвијеће и поклоне и истакла да је ова одбојкашица један од најбољих амбасадора Српске.
 
- Ми смо посебно срећни и поносни што је Бранкица изабрала Републику Српску, да је на овај начин промовише. Драго нам је што није заборавила гдје припада. Она је један од наших најбољих амбасадора и на то увијек морамо бити поносни - рекла је Решић.

Додјели ентитетског држављанства Михајловићевој присуствовао је и градоначелник Брчког Синиша Милић, који јој је честитао на тој одлуци.
 
- Нама је на понос и част да је наша суграђанка једна од најбољих одбојкашица свијета - рекао Милић.
 
Он је додао да је, када је у питању ентитетско држављанство, та материја уређена ентитетским законима о држављанству.
 
- Ми овдје у Брчком имамо свој Закон о избору и промјени ентитетског држављанства, будући да је то и обавеза према изборном законодавству БиХ. Дакле, Бранкица је на овај начин, испунила своју законску овавезу, али драго нам је да је приликом тог опредјељења изабрала ентитетско држављанство Републике Српске - истакао је Милић.

Уручење рјешења о држављанству Републике Српске, Бранкици Михахјловић, обављено у канцеларији Владе Републике Српске, у Брчком.