latinica  ћирилица
10/06/2019 |  21:59 ⇒ 22:03 | Аутор: СРНА

Приједор: Најбоља представа "Магареће године"

Представа "Магареће године" Основне школе "Петар Петровић Његош" из Буснова проглашена је вечерас за најбољу представу драмских секција приједорских основих школа по конкурсу који девет година расписује Позориште Приједор.
Представа "Магареће године" - Фото: СРНА
Представа "Магареће године"Фото: СРНА

Ова представа овјенчана је и признањима за најбољу режију и најбољу сценографију за шта су заслужне наставници Ирена Којић, Јована Марјановић и Сњежана Средић, те најбоља мушка улога ученика Дејана Јовића.

Подручно одјељење ове школе у Криваји у представи "Свети Сава" имало је најбољу споредну женску улогу /Марина Стевић/ и најбољи текст /Данијела Микановић/.

ОШ "Петар Кочић" са представом "И дјевојчице играју фудбал" по тексту Ђурђе Лили освојила је специјалну глумачку награду /ученик Катарина Балабан/, најбољу женску улогу /ученик Јелена Медић/ и најбољу музику /Драженка Јовичин и ученици шестог четири/.

ОШ "Вук Караџић" из Омарксе са представом "Црвенкапина шетња" освојила је награду за сценски покрет /Весна Маленчић/, љепоту говора /Софија Беговић/ и за радост игре.

ОШ "Младен Стојановић" Љубија имала је најбољи костим и маску /Милан Ћулибрк/ у представи "Шумска школа", док је подручно одјељење ове школе у Доњој Љубији за представу "Капаетан Џон Пиплфокс" добило награду за најбољу споредну мушку улогу /Арман Имамовић/.

Осим побједничке, вечерас је играна и представа школе из Доње Љубије.

Смотру дјечијег драмског стваралаштва којом се помаже рад драмских секција приједорских школа, а уједно и популаризује позоришна умјетност, Позориште Приједор приређује у оквиру Приједорског љета културе.