latinica  ћирилица
11/06/2019 |  08:28 ⇒ 08:29 | Аутор: РТС

Ратници смањили разлику (ВИДЕО)

Кошаркаши Голден стејта послије драматичне борбе успјели су да надиграју Торонто са 106:105 у завршници петог меча и са 3:2 у побједама изборили наставак финалне серије. Шести дуел серије ће се играти између четвртка и петка око три сата иза поноћи у Оракл арени.

Ратници су одлично почели меч и повели а почетком друге четвртине стижу и до двоцифрене предности упркос новој повреди Кевина Дурента који је покушао да се у овом мечу врати на паркет после вишемесечне паузе.



Када се учинило да неће бити неизвjесности о побjеднику меча, Торонто у више наврата успijева да анулира предност а онда је у завршници меча прорадио Каваии Ленард и донео предност свом тиму.

На пет минутадо краја Торонто је повео са 6 поена и чинило се да се спремају за прославу титуле, али на сцену ступа Стеф Кари који тројком доноси изједначење. Торонто знатно успорава ритам а Ратници везују три тројке и враћају се у вођство.

Најефикаснији уграч меча био је Стеф Кари из побjедничког тима са 31 поеном, осам скокова и седам асистенција. Клеј Томсон га је пратио са 26 поена, шест скокова и четири асистенција.

Демаркус Казинс је дуел завршио са 14 поена, а Дрејмонд Грин је био на две асистенције од трипл - дабла - имао је по десет поена и скокова и осам асистенција. Кевин Дурент је одиграо само 11 минута и 57 секунди, а постигао је 11 поена уз два скока.

У тиму Торонта најефикаснији је био Каваи Ленард са 26 поена уз 12 скокова, шест асистенција и по две украдене лопте и блокаде. Кајл Лаури додао 18 поена, четири скока и шест асистенција, са 17 поена пратио је Марк Гадсол, а Серж Ибака је додао 15 поена.

Наредни шести меч финалне серије играће се од 3 сата у ноћи између четвртка и петка.