latinica  ћирилица
11/06/2019 |  10:47 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Незванично: Ухапшен Сретен Поповић у оквиру истраге о убиству Крунића

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Републичког тужилаштва јутрос су у оквиру истраге у вези са расвјетљавањем кривичног дјела тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића лишили слободе лице чији су иницијали С.П. РТРС незванично сазнаје да је у питању Сретен Поповић.
Гламочани - мјесто убиства Славише Крунића - Фото: РТРС
Гламочани - мјесто убиства Славише КрунићаФото: РТРС

Поповић се, како сазнајемо, доводи у везу са Жељком Ковачевић, убијеним нападачем на Славишу Крунића.

Поповић је од раније познат полицији, а био је хапшен због изнуде.

Начелница Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је да се лице С.П. може довести у везу са пружањем помоћи извршиоцу кривичног дјела.

Миљановићева је нагласила да је јутрос извршен и претрес куће Бенедија Ђукановића, који је у бјекству, и да су том приликом пронађени предмети који могу послужити у кривичном поступку.

У оквиру истраге убиства Крунића до сада су ухапшени радник фирме Сектор секјурити Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, а за којег се сумња да је одавао информације осумњиченима Бенедију Ђукановићу и Емилиу Балди.

Ухапшен је и Емилио Балдо, док се за Бенедијем Ђукановићем, другим осумњиченим и даље трага.

У Гламочанима код Бањалуке у ноћи између 22. и 23. априла у пуцњави су убијени власник компанија Сектор секјурити, Житопека, Житопродукт, Сектор АДС и Сектор ЗОС Славиша Крунић, један од његових пратилаца Жарко Павловић и нападач Жељко Ковачевић, док је други Крунићев пратилац рањен.