latinica  ћирилица
11/06/2019 |  13:41 | Аутор: СРНА

Трнинић: Жељезнице премашиле план рада и финансијски план

Министар саобраћаја и веза Репуублике Српске Неђо Трнинић изјавио је да су "Жељезнице", које су у процесу реструктурисања, први пут прошле године испуниле план рада, те да су га у прва четири мјесеца ове године премашиле за више од 20 одсто, а финансијски план за више од 30 одсто.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

- Захваљујући томе ми смо у разговору са управом и синдикатима договорили да су се стекли услови за повећање плате које су реално мале. До сада није било простора јер је био велики борј запослених - рекао је Трнинић новинарима у Добоју.

Он је истакао да се процес реструктурисања овог предузећа спроводи јако успјешно, што су потврдили и представници Свјетске банке, која је поптупно упућена и прати одвијање тог процеса у три правца - власничко, финансијско и организационо.

Трнинић је рекао да је у оквиру организационог реструктурисања за 640 радника смањен број запослених од референтног датума, марта прошле године.

- Постоји дизбаланс јер немамо равномјерно смањење у свим сегментима и ту морамо спровести одређене радње како бисмо то изравнали - рекао је Трнинић.

На питање да прокоментарише захтјев премијера Републике Српске Радована Вишковића за смањење броја запослених у министарствима, Трнинић је рекао да ово министарство има најмање запослених, те да се то не односи на његов ресор.