latinica  ћирилица
11/06/2019 |  14:18 ⇒ 17:14 | Аутор: СРНА

Градоначелник Бихаћа о мигрантима: Прегажени смо и препуштени сами себи

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић рекао је да Савјет министара у техничком мандату, Министарство безбједности, Служба за послове са странцима и Гранична полиција не раде свој посао, као и да се свуда у свијету проблемом мигрантске кризе бави држава, а у БиХ само градови Бихаћ и Велика Кладуша.
Шухрет Фазлић (Фото: Index.ba) -
Шухрет Фазлић (Фото: Index.ba)

Према његовим ријечима, Бишћани су до сада помагали мигрантима, али је дошло до "континуираног убијања овог града и Велике Кладуше, као и Унско-санског кантона".

- Дочекали смо да будемо буквално прегажени у Бихаћу и да из очаја спроводимо мјере, јер не знамо шта више можемо урадити. Ми смо овдје издани, препуштени сами себи. Бишћани се већ скоро двије године носе са тим и до сада није било проблема. Никога нисмо истјерали, хранили смо их, пружали им његу, први смо то урадили - рекао је Фазлић за ТВ Н1.

Он је навео да мигранте "похватају у Хрватској и уморне, гладне и исрцпљене одведу у шуму", и они тако очајни дођу у Бихаћ, гдје су почели да праве проблеме, због чега је, како истиче, кућни ред неопходна мјера.

- То значи да не могу да ходају куда хоће и да раде шта хоће - додао је Фазлић.

Влада Унско-санског кантона тражи увођење кућног реда и да престане превожење миграната у Бихаћ.