latinica  ћирилица
11/06/2019 |  15:20 ⇒ 15:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Партизан наставља такмичење и тражи хитне промјене у КЛС

Кошаркашки клуб Партизан затражио је хитне промене на свим нивоима у Кошаркашкој лиги Србије и поручио да ће, упркос незадовољству после прве утакмице финала против Црвене звезде, наставити такмичење.
Партизан - Фото: РТС
ПартизанФото: РТС

- КК Партизан НИС ће поново ставити интересе српске кошарке изнад свега, и наставити учешће у финалној серији, са жељом да се она оконча у најбољим могућим условима, упркос веома нездравој атмосфери коју су креирали други. За српску кошарку смо се борили и градили њену историју и даћемо све од себе да оздрављењем клупског такмичења она постане још јача -наводи се у саопштењу послије састанка руководства клуба.

Како се наводи, Партизан захтјева хитне промјене на свим нивоима у КЛС.

- Актуелно руководство је своју неспособност доказало током претходних година и тако нанијело оргомну штету угледу лиге и кошарци у земљи која је актуелни олимпијски, свјетски и европски вицешампион. Ово такмичење не сме да представља полигон за иживљавање појединаца - истиче се у саопштењу.

Додаје се да "КЛС се више не смије финансирати искључиво од казни које се прописују, већ од спонзора и продаје ТВ права".

- Кошаркашка лига Србије не смије бити мјесто на којем се техничке и искључујуће грешке досуђју по нахођењу, за коментаре који се нигдје не кажњавају. Увреде играча, њихових породица, као и шовинистичке увреде попут синоћњих на рачун тренера Тринкијерија не смију пролазити некажњено или уз благе, накнадне казне. На то се мора реаговати моментално - стоји у сапштењу и додаје се:

- КК Партизан НИС сматра дешавања у Суперлиги Србије веома штетним и за саму државу која у огромној мјери помаже спорт и без које спорт у Србији не би био одржив, а лига јој враћа тако што се кроз њу шаље ружна слика о кошарци и генерално о спорту у Србији, што ни у ком случају држава не заслужује.