latinica  ћирилица
11/06/2019 |  15:47 | Аутор: СРНА

Вулин: Београд рачуна на помоћ Москве и Пекинга

Београд рачуна на помоћ Русије и Кине по питању куповине наоружања за одбрану у случају евентуалног конфликта на Балкану, изјавио је министар одбране Србије Александар Вулин.

- Ми смо војно неутрална земља. Ако дође до сукоба и несрећа, а на Балкану као што знате нико не може да каже да неће бити сукоба, нико неће моћи да дође да нам помогне. Ми вјерујемо у помоћ Русије и рачунамо на помоћ Русије, Кине и других наших пријатеља - рекао је Вулин за руски научно-политички часопис Међународни живот.

Он је истакао да Србија увијек ради све да никога не увуче у конфликт, али је напоменуо да се све државе у окружењу наоружавају и да Србија рачуна на помоћ свог пријатеља - Русије.

Вулин је рекао да Србија треба да буде снажна, због чега јој је војнотехничка помоћ Русије врло важна.

- Нама је потребан мир. Међутим, да би био мир, треба да будемо спремни на све. Како Срби кажу: за то да буде мир ми ћемо урадити скоро све, али да би били слободни, урадићемо апсолутно све - поручио је Вулин.

Министар је навео да је разочаран реакцијом Кфора на посљедњу провокацију Приштине на Косову и Метохији и напоменуо да га је посебно разочарало то што је Кфор лагао, а затим саопштио да су обавијестили Београд о тој операцији, преноси Спутњик.

- Када их је наш предсједник Вучић питао кога сте обавијестили, они су рекли: ко год је читао новине. Тако се не комуницира између институција, преко новина - рекао је Вулин.