latinica  ћирилица
11/06/2019 |  15:54 ⇒ 17:45 | Аутор: СРНА

Безбједност у Српској на задовољавајућем нивоу

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да је безбједносна ситуација у Српској у свим сегментима на задовољавајућем нивоу.

- Дуго сам министар, али први пут сам у парламенту доживио конструктивну расправу о информацији о стању безбједности у Српској у 2018. години и прва четири мјесеца ове године. Указивано је на проблеме и разговарано о могућности побољшања одређене ситуације - рекао је новинарима Лукач у паузи сједнице Народне скупштине затворене за јавност, на којој је расправљано о тој информацији.

Он је истакао да је МУП Српске, у вези са безбједношћу, тражио да одређене информације не буду доступне јавности јер је ријеч и о истрагама најтежих кривичних дјела.

- Безбједносна ситуација је задовољавајућа, али посебну пажњу морамо обратити на безбједност у саобраћају јер смо једна од земаља највише угрожених у том сегменту - рекао је Лукач, говорећи о информацији у којој се наводи да је МУП Српске све послове и задатке реализовао професионално и коректно, у интересу безбједности грађана и њихове имовине упркос огромном притиску и нападу одређених група и појединаца.

Када је ријеч о убиству бањалучког бизнисмена Славише Крунића, Лукач је рекао да МУП интензивно сарађује са полицијом Србије.

Лукач је навео да су многи детаљи у извршењу тог бруталног убиства расвијетљени, али да у овом тренутку не може да говори ко су налогодавци, нити о мотивима Крунићевог убиства.

- Истрага у потпуности није завршена и данас је приведено лице које се доводи у везу са овим случајем. Такође, претресено је више локација како би се прикупили материјални докази с циљем расвјетљавања овог случаја - нагласио је Лукач и додао да се оперативним радом долази до неких нових сазнања.

Говорећи о прошлогодишњем убиству Дамира Остојића у Бањалуци, Лукач је рекао да је МУП у истрази дошао до нових сазнања која могу упућивати на извршиоца тог кривичног дјела.

- Надам се да ћемо у сарадњи са надлежним тужилаштвом потпуно ријешити то кривично дјело - рекао је Лукач.

Повезане вијести:

Лукач о случају "Копрена": Зашто се Тужилаштво бави инспекторима, а не осумњиченима?

"Тужилаштво да изнесе нова сазнања када буде сматрало да је потребно"