latinica  ћирилица
11/06/2019 |  17:13 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Приједор: Затражена смјена начелника три одјељења Градске управе

Скупштина града Приједора затражила је данас смјену начелника три одјељења Градске управе и донијела закључак којим се од градоначелника тражи да их до наредне сједнице разријеши и да предложи вршиоце дужности.
СО Приједор - Фото: РТРС
СО ПриједорФото: РТРС

Ријеч је о начелницима одјељења за финансије Биљани Малбашић, за просторно уређење Мирјани Комљеновић и за борачко-инвалидску заштиту Миши Родићу, а иницијатива је поднесена због тога што, како је у закључку наведено, немају подршку скупштинске већине.

За закључак је гласало 19 одборника, девет је било против, а један уздржан.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић више пута у току данашње сједнице затражио је од Скупштине да не покушава преузети надлежности градоначелника.

- Ова три начелника изузетно коректно раде свој посао. О овој иницијативи ћу размислити - рекао је Ђаковић.

Одборници нису усвојили извјештај о извршењу буџета града Приједора за 2018. годину, а одлуку о расподјели неутрошених намјенских средстава утврђених по годишњем обрачуну за 2018. годину вратили су на дораду.

Скупштина је једногласно усвојила информацију о реализацији годишњег плана одржавања, рехабилитације и заштите локалних путева, некатегорисаних путева и улица за 2018. годину, а приједлог овог плана за 2019. годину вратили на дораду. Усвојен је и закључак да се у том дорађеном плану одборницима на увид дају уговори потписани за први квартал ове године у овој области са фискалним рачунима за реализовани дио послова.

Састанак шефова одборничких клубова заказан је за понедјељак, 17. јуна, када би требало да буде донесена одлука о термину наставка ове сједнице.