latinica  ћирилица
11/06/2019 |  19:01 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Млади пијанисти из Приједора освојили награде у Милану (ФОТО)

Златни пијаниста из приједорске Музичке школе "Саво Балабан" Никола Ђоројевић, освојио је прву награду на престижном међународном такмичењу пијаниста "Пиано талент" у Милану.

Међу бројним извођачима бриљирао је и Филип Дукић, освојивши трећу награду.

Млади музичари из 28 земаља такмичили су се у Милану. Виртуози на клавиру из приједорске Музичке школе били су и више него запажени. У Српску су се вратили окићени наградама.

- Припремао сам се читаве године, а пред такмичење су припреме биле мало интензивније. Такмичење је стварно јако, конкуренција је била јако добра - рекао је Ђоројевић.

Дукић је навео да се током цијеле године припремао за ово такмичење које је било јако квалитетно и на којем је било доста такмичара из Европе и свијета.

Филип Дукић (Фото: РТРС)

Осим талента и труда пијаниста, заслуге за успјех у Милану, припадају и њиховој професорки клавира.

- Такмичење као такмичење је јако. Било је пуно учесника из разних земаља, тј. Кине, Русије, Бјелорусије, Швицарске, Њемачке. - навела је Боријана Куртовић Стевандић професорка Музичке школе "Саво Балабан" из Приједора.

Директор школе Аљоша Новаковић додао је да поносан и пресрећан на награде које су ученици освојили.

Они су вјеровали у њих, а Никола и Филип то су и више него оправдали. Успјесима овдје није крај. Такмичење у Милану само је подстрек да наставе даље и остваре свој "умјетнички" сан.