latinica  ћирилица
11/06/2019 |  19:04 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Приједор: Препирке и расправе обиљежиле скупштинско засједање

Скупштинска већина у Приједору одбила је извјештај о извршењу буџета за прошлу годину.

Препирке и расправе обиљежиле су скупштинско засједање, а није прихваћен ни приједлог градоначелника Миленка Ђаковића о годишњем одржавању локалних и некатегорисаних путева и улица.

Субвенције за Топлану, финансирање медија, кредитно задужење Приједора и одржавање путева – тек су дио примједби одборника скупштинске већине. Иако градоначелник Миленко Ђаковић сматра да је "финансијски" извјештај кореткан и у складу са законом, скупштинска већина не мисли тако.

- Ненамјенски су трошена средства накнада за воду, затим накнада за шуме, финансирање других невладиних организација које нису у складу са скупштинским одлукама града, а такође није прихваћен ни извјештај градоначелника Града Приједора - рекао је Ранко Колар самостални одборник.

Због свега тога, али и низа других примједби скупштинска већина коју чине СНСД, ПДП, СДА, ДФ, Самостални клуб одборника, један самостални и један одборник СДС-а, усвојила је закључак којим се градоначелнику Миленку Ђаковићу предлаже да разријеши дужности начелнике Oдјељења за финансије, просторно уређење и борачко-инвалидску заштиту.

- Обзиром да смо утврдили неправилности кроз извјештај о раду градоначелника као и ревизорском извјештају одређених начелника одјељења, предложили смо градоначелнику да извши смјену тих начелника одјељења, и да предложи нове в.д.-ове новој скупштинској већини - истакао је Далибор Павловић шеф Клуба одборника СНСД-а.

Одборнички клуб ДНС – а данас без коментара! На захтјев за смјену начелника појединих одјељења, "одборничка позиција" сачекаће одговор до наредног засједања.

- Мијењати тим мислим да није добро. Нисам хтио одмах да одговорим, али ја ћу о свему добро размислити. Мислим да ово није одлучено о данашњем дану, већ се дуго размишљало око приједлога - сматра Миленко Ђаковић градоначелник Приједора.

"Маратонско" 24. скупштинско засједање у Приједору, биће настављено, а датум ће бити познат накнадно. На дневном реду биће извјештаји директора предузећа, која су на градском буџету.