latinica  ћирилица
11/06/2019 |  19:48 ⇒ 19:57 | Аутор: infosrpska.ba

"Оснивачи ДНС-а поручили Радовићу да напусти странку"

Након што је изгледало да се ДНС дјелимично стабилизовао као гром из ведра неба десио се нови проблем, пише портал Инфосрпска.
Милан Радовић -
Милан Радовић

ДНС су напустили одборници Балабан, Јаћимовић и Шибаревић и прешли у ДЕМОС а врло брзо би за њима могли да крену и неки предсједници мјесних одбора ДНС-а незадовољни стањем у ДНС-у "који већ врло радо пију кафу са људима из ДЕМОС-а", наводи се у тексту који је објавио портал Инфосрпска.

То је изазвало и огорчење код доброг дијела старих чланова који траже да Милан Радовић поднесе оставку због лошег стања у Градском одбору, истиче се у тексту.

Инфосрпска пише да они Радовића сматрају одговорним, јер није обављао консултације с одборницима и долазио до заједничких рјешења као и да је самовољно на позицију начелника Одјељења за стратешко планирање предложио Мају Јовановић што је за поменути тројац одборника било апсолутно неприхватљиво, а поготово без икакве консултације са њима.

Због тога оснивачи међу коима предњаче Остоја Барашин и Мира Поповић, као и Ново Грујић траже оставку Милана Радовића и на мјесто предсједника Градског одбора желе управо да виде Миру Поповић која тренутно обавља позицију замјеника предсједника Градског одбора, сазнаје Инфосрпска.

Њих двоје су кренули у озбиљну кампању и раде на лобирању предсједника Мјесних одбора у овом правцу а прећутну подршку су добили и од Марка Павића који је спреман да Радовића задржи на мјесу потпредсједника док би му "објаснио" да му је и мјесто предсједника Градског одбора много обавеза и велико оптерећење. Сам Радовић има намјеру да из странке отјера све који имају озбиљну подршку базе а први на удару биће управо Ново Грујић, наводи се у тексту.

Очито да за ДНС предстоје црни дани јер се најављују нови преласци из ДНС-а у ДЕМОС а барата се и са податком да 17 одборника ДНС-а у цијелој Рпублици Српској преговара с људима из ДЕМОС-а а могуће је и да буде прелазака чак и ове седмице, закључује се у тексту портала Инфосрпска.