latinica  ћирилица
12/06/2019 |  09:08 | Аутор: Блиц

Јовић и Азар стигли, али Реал спрема ново појачање!

Реал Мадрид је направио сјајне потезе на почетку овог прелазног рока - Лука Јовић и Еден Азар допринијеће убојитости "краљевића", али тренер Зинедин Зидан захтијева од управе да му, како зна и умије, доведе једног посебног аса.
Пол Погба (Фото: thesun.ie) -
Пол Погба (Фото: thesun.ie)

Према писању шпанске Марке, мадридски клуб своју пажњу у потпуности сада окреће довођењу Пола Погбе из Манчестер Јунајтеда.

Квалитетни везни играч је, како наводи лист, пријеко потребан екипи, а како Зидан захтијева да у питању буде баш његов сународик, управа се с тиме сагласила "иако је имала сумње у исправност такве одлуке испрва".

Челници клуба контактирали су тренера и рекли му да ће "урадити све што је у њиховој моћи" да Погбу доведу са Олд Трафорда овог љета.

"Лос бланкоси" би били више него вољни да удовоље највећој жељи Зинедина Зидана, али то неће бити лако. Јунајтед не жели да пусти Погбу за мање од 150 милиона, што је скоро онолико колико су заједно плаћени трансфери Јовића (60 милиона) и Азара (100), а Реал није вољан да баш толико издвоји за ово појачање.

Иако су се у међувремену Тотенхемов Кристијан Ериксен и Ајаксов Дони ван де Бек помињали као алтернативе, Зидан је истакао да једино жели Погбу и никога другог.

Зидан је свјестан да и Погба жели да игра за чувеног тренера, а да би се то десило - морао би да мало смањи плату. Ако би на то пристао, Реал би му изашао у сусрет са дуготрајним уговором, можда чак и шестогодишњим.

Погба би радо да напусти Јунајтед, што у Мадриду врло добро знају, и вољан је да "притисне" челнике са Олд Трафорда да му омогуће трансфер јер "није задовољан правцем у коме се манчестерски клуб креће".

Зидан је, са друге стране, управу Реала убиједио да би овај освајач Мундијала био корисно појачање јер би "донио такмичарски дух, лидерство на терену и добру атмосферу у екипу". Погба, притом, савршено прича шпански јер му је супруга из Боливије, па би адаптација на нову средину била безболна.

Његов агент Мино Рајола, који је тренутно под ФИФА забраном обављања менаџерског посла, ипак би могао да утиче да се овај мега-трансфер догоди, тим прије што са управом Мадриђана има врло присне пословне односе.

"Операција Погба је већ почела у шпанској престоници", додаје Марка, и због тога су сви други преговори о појачањима гурнути у страну. Челници Реала су као првог пика имали Ериксена, али је тај трансфер лично Зидан стоприао, док је Ван де Бек и даље виђен као "рискантан" због само једне, истина сензационалне, сезоне у дресу Ајакса.