latinica  ћирилица
12/06/2019 |  15:21 ⇒ 15:33 | Аутор: СРНА

Милуновић: Снимити филмове о биткама важним за опстанак Срба

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић сматра да би снимање документарно-играног филма о операцији "Коридор" било веома значајно и изражава наду да ће бити издвојена средства за снимање филмова и о другим важним биткама у минулом рату од којих је зависио опстанак српског народа на овим просторима.
Душко Милуновић - Фото: СРНА
Душко МилуновићФото: СРНА

- На тај начин био би забиљежен наш одбрамбено-отаџбински рат. "Коридор` је била једна од највећих битака у овом рату и значила је живот за око 800.000 становника са ове стране коридора", рекао је Милуновић новинарима у Слатини код Лакташа.

Он каже да је важно забиљежити и митровданске офанзиве, које су од великог значаја за цијелу Херцеговину, те наглашава да је, захваљујући херојској борби, прије свега бораца Невесињске бригаде, тај дио Херцеговине сачуван.

- Врло је важна и борба Срба у Подрињу и Бирчу гдје је становништво одбрањено од хорди Насера Орића, за које се зна какве су злочине починили прије него што су успостављене линије. Значајна је и одбрана западнокрајишких општина, као и Сарајевско-романијске регије - рекао је Милуновић.