latinica  ћирилица
12/06/2019 |  17:07 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Нови дом за четворочлану породицу Стојичић из Медне код М. Града

Четворочлана породица Стојичић из мркоњићог села Медна, добила је данас кључеве од новосаграђене куће. Средства за изградњу и намјештање куће обезбиједио је власник компаније "МГ Минд", Младен Милановић.

Душко и Драгана Стојичић, са двоје дјеце до сада су живјели у трошној кући у врло тешким условима.

Усељењем у нову кућу, кажу, за њих почиње нови живот.

- Кућа је сада нова, намјештена је и врло лијепо изгледа. Остаје нам још само да се уселимо и живимо у њој. Изградњом куће, створиће се бољи услови жибљења, како за дјецу, тако и за нас - каже Драгана Стојичић.

Јована и Предраг су добри ученици, а у новој кући имаће боље услове за учење.

- Четврти сам разред ОШ "Вук Караџић". Школу похађам у Подрашници - прича Предраг, један од ученика из породице Стојичић.

Општина Мркоњић Град кроз разне видове хуманитарне помоћи помаже породицу Стојичић.

- Путем Центра за социјални рад заиста успијевамо да помогнемо многим породицама када је у питању изградња кућа. Помажемо и реконструкцију објеката али се ради о мањим износима, како бисмо помогли већем броју породица. Тешко можемо из буџета општине да градимо нове куће али захваљујући добрим људима и добротворима, успјело се и то - наглашава Дивна Аничић, начелница општине Мркоњић Град.

Стојичићи егистенцију обезбјеђује бавећи се пољопривредом. Локална заједница планира да помогне набавку још једне краве за ову породицу.