latinica  ћирилица
13/06/2019 |  09:19 ⇒ 09:58 | Аутор: РТС

Китаровић: Не вјерујем да би се Вучић бламирао у Загребу

Предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић наводи да би поновно позвала предсједника Србије Александра Вучића у Хрватску јер нестали немају времена за чекање, преноси хрватски Дневник.

Колинда Грабар Китаровић наводи да јој приговарају што је позвала Александра Вучића у Хрватску, и додаје да би опет то урадила.

- Родитељи несталих бранитеља немају времена за чекање да се Србија нормализује као држава - рекла је Грабар Китаровићева на представљању књиге "Нестали у Домовинском рату 2".

Добар дио говора посветила је, преноси хрватски Дневник, објашњавањању зашто је прије годину и по дана позвала Вучића у Загреб, али касније је изјавила да се није оправдавала.

Додала је да би то поновила и да треба разговарати јер се "не смије нико надати да ће Србија ући у Европску унију и да ћемо онда то ријешити".

- Вреијме пролази за ове породице, видјели сте колико је то тужна прича. То је дубоко хуманитарно питање и учинићу све што могу да нађемо што већи број несталих - рекла је хрватска предсједница.

На питање хоће ли поновити позив Вучићу, одговорила је да тражи конкретне помаке.

- Надам се да је искрен у томе и да ће се наћи досијеи - рекла је Грабар Китаровићева и додала да вјерује да је Вучић вјеровао и да су досијеи које је донио у Загреб вјеродостојни.

- Не вјерујем да би се намјерно бламирао - закључила је хрватска предсједница.