latinica  ћирилица
13/06/2019 |  09:23 | Аутор: СРНА

Источна алтернатива: Подршка Додиковој политици одупирања притисцима на Српску

Удружење грађана Источна алтернатива подржава одлучну и досљедну политику српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, којом чува дигнитет Републике Српске и конститутивност српског народа у БиХ, као и његову одлуку да не прими у опроштајну посјету амбасадора Њемачке Кристијан Хоман.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Из Источне алтернативе истичу да је принципијелна Додикова политика гарант опстанка и јачања Републике Српске и успјешног одупирања сталним притисцима међународних званичника на Српску.

У саопштењу овог удружења наводи се да је Хоманова, као и британски и амарички амбасадори, увијек подносила субјективне и једностране извјештаје својим претпостављеним, окривљујући Републику Српску и њено руководство, и подржавала политичко Сарајево у настојању да обезвласти и уништи Српску.

Источна алтернатива поручује да је добро да поједини злонамјерни амбасадори у БиХ једном схвате да они нису једини са којима се мора сарађивати у њихову корист, а на штету свог народа.

Из овог удружења поручују да ће увијек подржавати сваки овакав Додиков, као и сличне поступке других српских представника.

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обавијестио је амбасадора Њемачке у БиХ Кристијан Хоман да не може удовољити њеном захтјеву за опроштајним сусретом с обзиром да је није примио ни у наступну посјету.

- Као амбасадор Савезне Републике Њемачке у БиХ у протекле више од три године радили сте на штету српског народа и Републике Српске, а тиме и против саме БиХ и њеног Уставом предвиђеног уређења - истакао је Додик у писму упућеном Хомановој.