latinica  ћирилица
13/06/2019 |  09:23 | Аутор: СРНА

Нови ваздушни напади у Гази

Ваздухопловне снаге Израела извршиле су напад на објекте "илегалне терористичке мреже" у Гази, након што је израелски систем "Гвоздена купола" оборио пројектил који је са палестинске територије испаљен према Израелу, саопштено је из израелске војске.
Газа - Фото: илустрација
ГазаФото: илустрација

У саопштењу које је објављено на Твитеру наводи се да су израелски бомбардери извршили напад на војни објекат терористичке организације Хамас на југу Појаса Газе.

Војска је поновила да ће одлучно реаговати на сваки покушај да се нашкоди држављанима Израела, јавила је "Раша тудеј".

Ваздушна акција била је одговор на ракетни напад из Газе касно синоћ, а Израел је прије тог напада увео поморску блокаду Газе, позивајући се на слање запаљивих балона са палестинске територије.

Најновије ескалације појавиле су се неколико седмица након што су милитанти Хамаса испалили неколико стотина ракета ка Израелу, као одговор на напад који су прије тога извршиле израелске снаге.

У нападу израелске војске прије неколико седмица погинуло је најмање 18 Палестинаца, укључујући једну трудницу и четрнаестогодишње дијете, док је у ракетном нападу на израелску територију погинуло четворо Израелаца.