latinica  ћирилица
13/06/2019 |  11:01 ⇒ 11:51 | Аутор: СРНА

Подршка Додику - не дозволити размјештање Оружаних снага БиХ на граници

Координација удружења елитних јединица Војске и Полиције Републике Српске, проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, поздравља одлуку предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да не дозволи размјештање Оружаних снага БиХ на границу са Србијом и Црном Гором.
Оружане снаге БиХ - Фото: СРНА
Оружане снаге БиХФото: СРНА

- Координација Удружења елитних јединица Војске и Полиције Републике Српске очекује од Владе и Министарства унутрашњих послова Републике Српске што хитније формирање резервног састава полиције како би одговорили изазовима које доноси мигрантска криза - наводи се у саопштењу ових удружења.

Из Координације удружења изражавају забринутост чињеницом да поједини припадници невладиног сектора у Републици Српској називају МУП Српске фашистичком организацијом.

- Институције Републике Српске, па тако и МУП су крвавом борбом бораца Војске и Полиције Републике Српске створене и ми не можемо дозволити њихово блаћење и урушавање. Пуно је наших сабораца дало свој живот за Републику Српску да би сада група плаћеника страних амбасада која нема никакву улогу у стварању Републике Српске блатила и демонизовала њене институције - истиче се у саопштењу.

У саставу Координације удружења елитних јединица Војске и Полиције Републике Српске дјелује осам елитних јединица Војске и Полиције Републике Српске - "Бели вукови", Пале, "Гарда Шековићи", "Вукови са Дрине" Зворник , "Пантери" Бијељина, "Соклови" Лопаре, "Мандини лавови" Угљевик, Ветерани Специјалне полиције "Пети одред" Добој и Извиђачко-диверзантска чета "Пеша" Брчко.