latinica  ћирилица
13/06/2019 |  13:23 ⇒ 13:29 | Аутор: СРНА

Обиљежено 27 година од погибије мркоњићких полицајаца

У Полицијској управи у Мркоњић Граду данас је служен парастос, положени вијенци и прислужене свијеће поводом 27 година од погибије 20 мркоњићких полицајаца убијених у Шебезима, недалеко од села Лисковица.
Парастос, Мркоњић Град - Фото: РТРС
Парастос, Мркоњић ГрадФото: РТРС

Начелник мркоњићке Полицијске управе Милан Милекић рекао је новинарима да је на овај начин одата почаст припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су на данашњи дан 1992. године у одбрамбено-отаџбинском рату дали животе за одбрану Републику Српску.

- На овај начин присјећамо се њих и њихове жртве. Њихова дјела не смију никада бити заборављена - истакао је Милекић.

Отац погинулог полицајца Васо Караћ захвалио је представницима Полицијске управе што нису заборавили своје другове и дан када су своје животе за слободу.

Овом чину су, осим представника Полицијске управе и породица погинулих и несталих полицајаца, присуствовали и представници општине Мркоњић Град, Борачке организације и Удружења логораша.

Представници полиције и породица погинулих полицајаца положили су цвијеће и на спомен-обиљежје у Шебезима.

Хрватске паравојне формације и муслиманске Зелене беретке из Јајца су, из засједе, 13. јуна 1992. године у Шебезима код Лисковице убиле 20 полицајаца из Мркоњић Града, док се двојица воде као нестали.