latinica  ћирилица
13/06/2019 |  13:55 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

У Обилићеву отворен пети терминал "БЛ бајка"

Пети терминал "БЛ бајка" пуштен је данас у функцију у насељу Обилићево, на раскрсници улица Цара Лазара и Крфске. На овом терминалу, грађанима је на располагању десет нових бицикала.
БЛ бајк - Фото: РТРС
БЛ бајкФото: РТРС

Остале станице "БЛ бајка" налазе се на сљедећим локацијама: у центру града – Улица краља Петра И Карађорђевића (преко пута зграде Градске управе), код воденог парка Аквана, у Улици Мајке Југовића код Студентског центра Никола Тесла и у парку Младен Стојановић. Овај систем тренутно има 1.080 корисника, а очекује се да ће овај број бити знатано повећан током љетње сезоне.

Према најавама из Одјељења за саобраћај и путеве, упоредо са инсталирањем новог терминала, у овој години су планирани радови на проширењу мреже бициклистичких стаза. Највећи пројекат односи се на изградњу бициклистичке стазе на Источном транзиту, на потезу од кружног тока код Ребровачке цркве па све до стадиона ФК "Напријед".

- Од Ребровца ка Улици Мајке Југовића, са лијеве стране Булавара Десанке Максимовић, у зеленом појасу ће бити изграђене бициклистичка и пјешачка стаза као и лед расвјета, а на дијелу од Улице Мајке Југовића до Улице Цара Лазара обострано ће бити изграђена бициклистичка и пјешачка комуникација - најављују из Одјељења за саобраћај и путеве.

Поред тога, планиране су интервенције на санацији постојећих бициклистичких стаза на булеварима Петра Бојовића и Живојина Мишића и у Улици књаза Милоша.