latinica  ћирилица
13/06/2019 |  14:34 ⇒ 19:53 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Ученици чине поносном цијелу Српску

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ученици основних и средњих школа у Српској, који су остварили најбоље резултате на такмичењима, цијелу Републику чине поносним и да су њихови успјеси уједно и успјеси цијелог друштва.

Цвијановићева је истакла да, додјелом награда и пријемом у Административном центру Владе за најбоље ученике и наставнике, Српска жели промовисати оне који су постигли резултате, али и показати везу ученика, њихових родитеља и просвјетних радника са институцијама.

- Ова дјеца су показала да су способна, амбициозна и да знају како да остваре своје циљеве - изјавила је Цвијановићева у Бањалуци послије додјеле награда и пријема за ученике и наставнике у Административном центру Владе Српске.

Она је подсјетила да је ово 11. година како организују овај догађај да би показали спремност институција да ученицима помогну у будућим активностима на путу постизања успјеха.

- Овдје имамо дјецу која су постигла сјајне резултате у које су уложила много напора и труда. Осим њима захвалност треба изразити и родитељима и просвјетним радницима. Увијек могу да нам се обрате за подршку на свом путу успјеха - рекла ја Цвијановићева.

Предсједник Српске је додала да је задовољна што су у области образовања уложена значајна средства која полако дају ефекте.

- Створили смо добар амбијент и услове за рад у образовању. У протеклих неколико година уложили смо више од 130 милиона КМ у основно, а више од 110 милиона КМ у високо образовање. Задовољна сам да је бивша Влада испунила обавезу коју смо прошле године преузели на себе и повећала плате запосленима у образовању. Ако имате координисане активности и много улагања и бриге онда неће изостати резултати - нагласила је Цвијановићева.

Пријем је уприличен за 564 ученика који су побиједили на републичким такмичењима у школској 2018/2019. години.