latinica  ћирилица
13/06/2019 |  15:26 | Аутор: СРНА

Дачић: Београд да буде мост за успостављање односа Москве и Вашингтона

Србија је спремна да на својој територији организује самит Русија - САД и постане мост за успостављање односа између Москве и Вашингтона, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

- Зато Београд хоће да предложи свјетским силама да одрже билатерални самит на којем ће предсједници Русије Владимир Путин и САД Доналд Трамп моћи да размотре главне међународне проблеме и нагомилане несугласице - навео је Дачић.

Дачић је за руски лист Известија рекао да је руководство Србије заинтересовано за побољшање руско-америчких односа и нормализацију ситуације на међународној сцени.

Шеф српске дипломатије је нагласио да је Србија спремна да иступи са таквом иницијативом, јер може да буде веза и мост за успостављање односа између Москве и Вашингтона.

- Ми смо то већ предлагали пре две године, предложићемо поново. Мислим да је то идеално рјешење. Београд је увијек био место сусрета различитих политичких снага. Зато смо спремни да организујемо такву врсту преговора - рекао је Дачић.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је јуче да Москва за сада није од Вашингтона добила никакав приједлог за припрему састанка предсједника Русије и САД.