latinica  ћирилица
13/06/2019 |  15:48 | Аутор: СРНА

У претресима пронађено оружје, муниција, дрога, чамац

Против пет лица са подручја Тузланског кантона тузланском Кантоналном тужилаштву биће поднесен извјештај због сумње да су починили кривична дјела из области наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције и имовинских деликата, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

У случају позитивног вјештачења одузетих наркотичких средстава надлежном тужилаштву биће достављен извјештј против још четири лица са подручја овог кантона.

У претресима на девет локација на подручју Тузле, Лукавца, Живиница, Бановића, Грачанице и Градачца пронађене су двије ловачке пушке, два оквира за аутоматску пушку са 18 метака, 14 метака различитих калибара, 42 пиштољска метка, лимени чамац и два ванбродска мотора.

У овим претресима пронађено је и око 60 метара пластичне ограде, већа количина нових одјевних предмета, одређена количина материје која својим изгледом подсјећа на канабис и спид, те по двије дробилице и дигиталне ваге.

Претреси су извршени по налогу надлежних општинских судова, а пронађени предмети могу се довести у везу са извршењем кривичних дјела или прекршаја.

Након комплетирања предмета извјештај ће бити поднесен против лица чији су иницијали С.К. /54/ и М.Д./39/, оба из Тузле, А.С. /29/ из Лукавца, С.М. /51/ и А.Ј. /34/ из Тузле.

У случају позитивних налаза вјештачења одузетих материја надлежном тужилаштву биће достављен извјештај и против М.М. /20/ из Тузле, Е.Б. /38/ из Бановића, А.М. /19/ из Грачанице и Е.П. /24/ из Градачца.

Претреси су извршени према плану спровођења мјера на спречавању, откривању и идентификацији изврилаца кривичних дјела из наведених области.