latinica  ћирилица
13/06/2019 |  16:35 ⇒ 19:38 | Аутор: Агенције

Младен Крстајић више није селектор Србије!

Одбор за Хитна питања Фудбалског савеза Србије смијенио је досадашњег селектора репрезентације Младена Крстајића.

Како преносе београдски медији, Крстајић и ФСС су се споразумно растали, а име његовог насљедника још није познато.

Крстајић је репрезентацију преузео послије квалификација за СП 2017. године. Водио је национални тим у Русији, али Србија није успјела да се квалификује у осмину финала.

Подсјећамо, Крстајић паралелно обавља и функцију предсједника Управног одбора ФК Радник из Бијељине, са којим је по други пут за кратко вријеме изборио наступ на европској сцени.

По свему судећи чашу горчине прелио је тежак пораз "орлова" у квалификацијама за Европски шампионат 2020. године, од Украјине (0:5), па Србија за сада након три кола има четири бода.

Саопштењем се огласио и Фудбалски савез Србије:

- Фудбалски савез Србије и Младен Крстајић споразумно су раскинули уговор о сарадњи, а у наредном периоду Фудбалски савез Србије донијеће одлуку о именовању новог селектора А репрезентације. Чланови Одбора за хитна питања изразили су захвалност сада већ бившем селектору А репрезентације на веома професионалном ангажману, посебно на оствареном успјеху у Лиги нација, и пожељели му много среће и успјеха у даљој каријери. Због свега што је дао српском фудбалу, као играч и тренер, а посебно људских квалитета, Младен Крстајић ће увијек бити дио наше фудбалске породице - наводи се између осталога у саопштењу ФС Србија.

Србија би новог селектора требало да добије најкасније до 10. јула, а са потенцијалним кандидатима разговоре ће обавити потпредседници ФСС-а Ненад Бјековић и Марко Пантелић.

Као потенцијални кандидати за новог селектора се помињу Љубиша Тумбаковић, који је недавно добио отказ у репрезентацији Црне Горе, Иван Јовановић који је посљедњи тренерски ангажман имао у Ал Насру из Дубаија прошле године, али и Драган Стојковић Пикси, који има финансијски одличан уговор са кинеским Гуангџоу, који му истиче следеће године.