X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
13/06/2019 |  17:10 ⇒ 19:38 | Извор: ТАНЈУГ

Вучић изненађен реакцијом црногорске Владе

Председник Србије Александар Вучић, на молбу Танјуга да прокоменташе реакцију званичне Подгорице на његову молбу да тамошње власти не подрже предложени закон о слободи вјероисповијести, рекао је да је изненађен реакцијом Владе Црне Горе јер се ни на који начин није мијешао у њихове унутрашње ствари. Није их, каже, ни савјетовао, како они тврде.
Александар Вучић - Фото: AFP
Александар ВучићФото: AFP

- Само сам замолио као комшија и пријатељ да још једном размотре одређене иницијативе. Замолио, јер су у питању инетреси српског народа и српске цркв - објасио је Вучић.

Рекао је да никада није имао проблем када су из Подгорице указивали на положај Црногораца у Србији, нити је имао проблем ни када су се брутално мијешали у унутрашње ствари Србије, у питање територијалног интегритета и суверенитета Србије, када износе своје ставове о рјешавању косовског проблема који је пробле Србије, а не тиче се њих.

Додао је да је ћутао и када говоре на међународним форумима, и држе Србији лекције.

- Сматрао сам да је нормално да се изјасне. Ако је страшан проблем у томе што сам изнио молбу, а тиче се српског народа и српске цркве, извињавам се свим увријеђеним душама, и много ми је тешко што сам их повриједио само због једне једине молбе. Не морају да је услише, али не морају ни да мијењају смисао и значај онога што сам учинио и себе да представљају као велику жртву и јунаке, и неко ко је плод нечијег тобоже мијешања и савјетовања - додао је он.

Њихову поруку је, каже, одлично разумио и у складу са њом ће се Србија понашати убудуће.

- Хвала на великом разумијевању и што су тако брзо услишили моју молби, и што су послали тако снажан, јак и веома храбар одговор. Велико хвала Влади Црне Горе на свему томе - истакао је Вучић.

Црногорска Влада саопштила је, након што је предсједника Србије Александар Вучић позвао Црну Гору да не усваја приједлог Закона о слободи вјероисповијести, да нити Подгорица "креира" законодавне активности Србије, па неће ни Србија црногорске.