latinica  ћирилица
13/06/2019 |  18:18 ⇒ 18:44 | Аутор: СРНА

Апликација приступачних туристичких мјеста за особе са инвалидитетом

Хуманитарна организација "Партнер" у сарадњи са бањалучком Туристичком организацијом данас је представила апликацију приступачних туристичких мјеста за особе са инвалидитетом у овом граду.
БЛ- апликација приступачних туристичких мјеста за инвалиде - Фото: СРНА
БЛ- апликација приступачних туристичких мјеста за инвалидеФото: СРНА

Апликација "Приступачна Бањалука" листа је мјеста у Бањалуци која су приступачна корисницима инвалидских колица, саопштено је из Хуманитарне организације "Партнер".

Мапа је урађена у Гугл мепсу кроз који су унесене локације које су волонтери ове организације кроз двомјесечне посјете и истраживања означили као прилагођене.

У локацијама су наведени ресторани, кафићи, музеји, тржни центри, прилагођени тоалети, као и локација "Партнера" и бањалучке Туристичке организације.

Апликација је настала у сарадњи са Туристичком организацијом Бањалука и представља једну од активности у оквиру пројекта "Бањалука инклузивна заједница" који Хуманитарна организација "Партнер" реализује од 1. новембра 2018. године.

Пројекат се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану /РеЛОаД/, који финансира ЕУ, спроводи Развојни програм Уједињених нација и суфинансира град Бањалука.

Главни циљ пројекта је да се у Бањалуци омогући потпуно равноправно и пуноправно кретање особа са инвалидитетом, грађана и посјетилаца, кроз кориштење јавног превоза и саобраћајница и тиме повећа њихова укљученост у заједницу и кориштење свих њених ресурса.

Промоцији апликације присуствовали су представници града Бањалука, бањалучке Туристичке организације, Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, Одјељења за саобраћај и путеве, представници Народне скупштине Републике Српске, организације особа са инвалидитетом са подручја града Бањалука.