latinica  ћирилица
14/06/2019 |  11:38 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Прекинута хитна сједница Представничког дома БиХ

Друга хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ прекинута је данас у Сарајеву. Сједници нису присуствовали посланици СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

Посланици СНСД-а и Српског клуба нису дошли, али су одржали састанак свог Клуба.

Због тога ће се о томе морати изјаснити колегиј.

На дневном реду су требале бити двије тачке - актуелна ситуација у правосудним институцијама БиХ с акцентом на обавезе из препорука Европске комисије и информација Савјета министара о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ с освртом на актуелну безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона.

Сазивање хитне сједнице тражило је 14 посланика из СДП-а, СББ-а, Наше странке, СДС-а, ПДП-а, А-СДА, ПДА и Независног блока.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХСташа Кошарац изјавио је јуче Срни да се иза иницијативе групе посланика за сазивање хитне сједнице овог дома крије опасна, противуставна и противзаконита намјера да се продужи технички мандат Савјету министара у којем сједе нелегитимни представници српског народа и Републике Српске.

Посланик ДНС-а Ненад Нешић рекао је јутрос Срни да ни он, из истих разлога, не жели да присуствује овој сједници.