latinica  ћирилица
14/06/2019 |  11:58 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Вишковић са делегацијом АП Војводина: Сарадња значајно интензивирана

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo је данас са потпредсједником Владе Аутономне Покрајине Војводине Ђорђем Милићевићем и директором Фонда за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог Сада Душком Ћутилом.
Састанак - Фото: РТРС
СастанакФото: РТРС

Током састанка разговарано је о потреби даљњег развоја привреднe и друге сарадње између Републике Српске и Аутономне Покрајине Војводинe, те истакнуто да је ова сарадња значајно интензивирана у протеклом периоду.

Констатовано је да је сарадња на нивоу привредних комора изузетно добра, те да ће се и даље наставити кроз заједничку организацију пословних форума и других видова повезивања привредника.

Саговорници су истакли значај заједничког наступа предузећа из Републике Српске и Србије на сајмовима привреде, на чему ће се радити у наредном периоду, саопштено је из кабинета премијера.

На састанку је оцијењено да, осим у области привреде, постоји значајан простор за унапређење сарадње и у областима туризма, здравства и науке.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је делагацији Владе Аутономне Покрајине Војводине на донацији рачунара, који ће данас бити уручени даровитој дјеци из Републике Српске из социјално угрожених породица, истакавши да је то веома значајна помоћ за њихово квалитетније школовање.

Данашњем састанку присуствовали су и предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић и предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука Горан Рачић.