latinica  ћирилица
14/06/2019 |  14:01 ⇒ 14:03 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Скијашки савез БиХ да одговори зашто је одгођен Европски куп у алпском скијању

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је Срни да би Скијашки савез БиХ требало да одговори шта се тачно десило приликом мјерења времена током Европског олимпијског фестивала за младе /ЕЈОФ/, што је директно утицало да кандидатура ОЦ "Јахорина" за организацију Европа купа у алпском скијању буде одгођена за годину дана.
Дејан Љевнаић (фото: OC Jahorina / RAS Srbija) -
Дејан Љевнаић (фото: OC Jahorina / RAS Srbija)

- Волио бих да Скијашки савез БиХ каже шта се десило. Ми смо се неколико пута обраћали званичним дописом генералном секретару Савеза Јелени Дојчиновић, али никада нисмо добили одговор - изјавио је Љевнаић упитан да прокоментарише сазнања Срне да је током такмичења на ЕЈОФ-у на Јахорини фалсификовано мјерење времена и да иза тога стоји Скијашки савез БиХ, због чега Јахорина губи организацију великог такмичење и трпи огромну штету.

Он је нагласио да је тек крајем маја на ФИС конференцији у Цавтату сазнао да је било проблема у вези са мјерењем времена, те да се проблем и пропуст десио баш код репрезентације Аустрије, која је највећа свјетска сила у скијању.

- Због тога смо лоше оцијењени, јер кад направите грешку код мјерења времена то ријетко ко прашта - истакао је Љевнаић, те додао да је имао обећање предсједника Скијашког савеза БиХ Јасмина Мехића да ће се заједно радити на апликацији за Европски куп.

Према његовим ријечима, поражавајућа је чињеница да је о тим пропустима сазнао на ФИС конференцији, а не у, како је рекао, свом дворишту.

- Лично ми је криво, јер је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик обезбиједио велика средства за организацију ЕЈОФ-а - истакао је Љевнаић и нагласио да је неодржавање Европа купа ове године на Јахорини, велики пропуст за ски-бизнис.

Он је подсјетио да је опрема за организовање такмичења ЕЈОФ и купљена да би се користила и касније и да би БиХ била у могућности да се кандидује за нека велика евопска и свјетска такмичења у зимским спортовима.

- Планирано је да се та опрема користи, а не да стоји у подрумима и да се распада - истакао је Љевнаић.