X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
14/06/2019 |  14:05 | Извор: РТРС

Чубриловић примио делегацију Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са делегацијом Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу, Станком Бејатовићем, Мирославом Алимпићем и Миодрагом Симовићем.
Недељко Чубриловић, састанак - Фото: РТРС
Недељко Чубриловић, састанакФото: РТРС

Представници овог удружења истакли су да имају веома добру сарадњу са Удружењем правника Републике Српске и удружењима правника у Црној Гори, посебно у реализацији научних и стручних скупова у Требињу и на Златибору, али и да сарађују са представницима Међународног удружења правника.

Чубриловић је поздравио активности Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу и истакао да је веома важно да представници овог удржења у нашој јавности указују на потребу досљедне примјене закона, те да у парламентима покрећу иницијативе за одређене измјене аката како би се остварила њихова ефикаснија примјена у пракси, наведено је у саопштењу НСРС.

Представници овог удружења информисали су предсједника Чубриловића да су покренули опсежно истраживање процесуирања ратних злочина на подручју бивше Југославије, с циљем њихов научног и стручног анализирања.

Састанку је присуствовао и помоћник министра за правосуђе у Министарству правде Републике Српске, Слободан Зец.