latinica  ћирилица
14/06/2019 |  14:54 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

Додик и представници Хемофарма задовољни радом компаније у Бањалуци

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са директором компаније Хемофарм у Србији Роналдом Зелигером и директором бањалучког Хемофарма Сашом Урошевићем.
Бањалука-Додик-Урошевић-Зелигер-састанаk - Фото: СРНА
Бањалука-Додик-Урошевић-Зелигер-састанаkФото: СРНА

На састанку је било ријечи о раду Фабрике лијекова Хемофарм у Бањалуци.

Додик је изразио задовољство чињеницом да је у првој половини ове године забиљежен раст производње и потражња лијекова произведених у фабрици у Бањалуци.

На састанку је разговарано о успјешном наставку рада Хемофарма у Републици Српској, те констатовано да треба радити на едукацији и оспособљавању младог кадра разног профила, како би се могли укључити у рад фабрике у Бањалуци.

Саговорници су истакли да су нова знања и вјештине добра инвестиција за будућност, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Фабрика лијекова Хемофарм у Бањалуци пуштена је у рад 2003. године и по технолошким рјешењима, једна је од најсавременијих у овом дијелу Балкана. Од 2006. године Хемофарм је члан њемачке СТАДА групе, једне од највећих произвођача генеричких лијекова у Европи.